Mitt i skärningspunkten mellan hav och berg ligger Konstnärernas kollektivverkstad Bohuslän, en av Sveriges 26 kollektivverkstäder och en av fyra med riksintresse. Vi finns, som det tycks, mitt ute i naturen – men i själva verket är vi ett av flera nav i en kulturtät miljö. Vi finns framför allt till för att ge yrkesverksamma konstnärer professionellt utrustade verkstäder för olika tekniker och material, men också vara en plats för stimulerande, utvecklande och spännande möten i konstens och kulturens tecken.


Här presenterar vi offentliga utsmyckningar som producerats på KKV-B. Klicka på bilden för att komma till den interaktiva kartan.

G2:1 (Gerlesborg 2:1) är vår fastighetsbeteckning, och samtidigt namnet på den ekonomiska förening som äger och förvaltar våra lokaler. Den har en alldeles egen överskådlig och informativ hemsida, som du kan gå in på om du vill veta mer: http://www.g21.se
Där går t.ex. att se hur G2:1 hänger ihop med KKV Bohuslän, vem som kan bli medlem, etc. Så kolla in den!

Vi arbetar för fullt med kursprogrammet för hösten 2015. Så fort vi är klara kommer det att presenteras här. Vi kan dock redan nu avslöja att det blir kurser i smide, modellering och webb! Kontakta oss gärna om ni har frågor.

Finns du inte med på medlemslistan på KKV-Bs hemsida? Då har du inte registrerat dig - kolla instruktionerna!

Registreringsinformation.pdf

STENSALEN
går nu att hyra för olika verksamheter med kulturell och därmed besläktad inriktning.
.

Till vad kan den användas och vad kostar det?
Läs i bifogad dokument.

Hyr stensalen lilla galleriet.pdf

Boendemöjligheter nära KKV-B
för dig som vill jobba här, men ha en lite högre boendestandard än den vi kan erbjuda.
lista_over_boende_i_kkvs_narhet.pdf

Sprid vår presentationsbroschyr! Ladda ner här från hemsidan och/eller hämta från kontoret.

presentationsbroschyr_kkv-b_web.pdf

Gilla oss gärna på facebook
- också!
https://www.facebook.com/KKVBohuslan

Kurser 2015

Stenhuggarkurs i Bohuslän 15 -21 augusti 2015

Nybörjarkurs i att hugga granit för hand och prova på med maskiner. Den kan ses som en fortsättningskurs för den som provat hugga kalksten och andra ”mjukare” stenar. Det kan vara till fördel med viss erfarenhet men är inte alls nödvändigt bara man är nyfiken på sten! Lån av verktyg och skyddsutrustning i form av glasögon, hörselkåpor och andningsmask ingår liksom ”övningsten”. Egna handskar och kraftiga arbetsskor (helst med stålhätta) medtages. Studiebesök i viktiga stenmiljöer, lite stenkonsthistoria och geologi.
Välkommen till en mycket kreativ miljö och låt dig inspireras av kursledare Anders Thorlin konstnär och skulptör boende på Gotland i mer än 25 år och medl. i KKV-B sedan ca: 20 år. Samt gästlärare Christer Olsson skulptör och erfaren stenhuggare boende och verksam i Bohuslän.

Kursstart lördag 15 augusti kl. 9.00 - avslut fredag 21 augusti ca: kl. 15
Kostnad 4,800 kr varav 500 kr är anmälningsavgift.
Anmälan sker via KKV-Bs kansli: 0523-518 95 (säkrast kl.8.00 – 12.00) eller .

Kursinfo, boendetips etc.: KKV-B/Konstnärernas Kollektivverkstad – Bohuslän Tel. 0523-518 95
Övrig kursinfo: Anders Thorlin 070-537 38 27   .

Obs! Anmälan om deltagande bör helst ske minst tre veckor före kurs, anmälningsavgift 500 kr erlägges så snart du fått faktura.

Stenhuggarkurs i Bohuslän 15 -21 augusti 2015

Läs vidare -->


SOMMARUTSTÄLLNING 21 juni-16 augusti

Välkomna till årets Sommarutställning på Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän!

Över 80 konstnärer ställer ut sina verk i Stensalen och utomhus. I år visas även tre stipendiater från HDK och Konsthögskolan Valand i Lilla Galleriet. Anna Smillidotter från HDK ställer ut 21 juni - 19 juli. Sedan är du välkommen den 25 juli då det är vernissage för Livia Prawitz och Adrian Bursell från Valand den utställningen pågår till och med 16 augusti.

Sommarutställningen pågår från 21 juni till 16 augusti och är öppen dagligen 11 - 18.

Caféet har även det öppet under hela utställningsperioden.

Välkommen!

SOMMARUTSTÄLLNING 21 juni-16 augusti

Läs vidare -->


Stenstipendiet

Bohusläns Stenstipendium 2015

Årets stipendiat heter Volker Schnüttgen, född i Tyskland 1961, men sedan tjugofem år verksam och bosatt i Portugal, med ateljé i Sintra-området utanför Lissabon. Han har ett mycket brett arbetsspektrum. Sedan 2010 är han professor i skulptur vid fakulteten för konst vid universitetet i Porto. Han har utfört ett flertal offentliga utsmyckningar, fr.a. i Portugal och Tyskland.

Bohusläns Stenstipendium 2015

Läs vidare -->