Mitt i skärningspunkten mellan hav och berg ligger Konstnärernas kollektivverkstad Bohuslän, en av Sveriges 26 kollektivverkstäder och en av fyra med riksintresse. Vi finns, som det tycks, mitt ute i naturen – men i själva verket är vi ett av flera nav i en kulturtät miljö. Vi finns framför allt till för att ge yrkesverksamma konstnärer professionellt utrustade verkstäder för olika tekniker och material, men också vara en plats för stimulerande, utvecklande och spännande möten i konstens och kulturens tecken.


Här presenterar vi offentliga utsmyckningar som producerats på KKV-B. Klicka på bilden för att komma till den interaktiva kartan.

G2:1 (Gerlesborg 2:1) är vår fastighetsbeteckning, och samtidigt namnet på den ekonomiska förening som äger och förvaltar våra lokaler. Den har en alldeles egen överskådlig och informativ hemsida, som du kan gå in på om du vill veta mer: http://www.g21.se
Där går t.ex. att se hur G2:1 hänger ihop med KKV Bohuslän, vem som kan bli medlem, etc. Så kolla in den!

Här presenteras vinnarna i 2014 års konstlotteri. Stort grattis!

Lotteridragning_offentlig.pdf

Finns du inte med på medlemslistan på KKV-Bs hemsida? Då har du inte registrerat dig - kolla instruktionerna!

Registreringsinformation.pdf

STENSALEN
går nu att hyra för olika verksamheter med kulturell och därmed besläktad inriktning.
.

Till vad kan den användas och vad kostar det?
Läs i bifogad dokument.

Hyr stensalen lilla galleriet.pdf

Boendemöjligheter nära KKV-B
för dig som vill jobba här, men ha en lite högre boendestandard än den vi kan erbjuda.
lista_over_boende_i_kkvs_narhet.pdf

Sprid vår presentationsbroschyr! Ladda ner här från hemsidan och/eller hämta från kontoret.

presentationsbroschyr_kkv-b_web.pdf

Gilla oss gärna på facebook
- också!
https://www.facebook.com/KKVBohuslan

Vårens kurser

Vårens kursprogram

Nu kan vi presentera vårens kursprogram på KKV Bohuslän. I vår erbjuder vi kurser i allt från kärnborrning till en riktig specialare där vi i samarbete med KKV Göteborg lär oss att rita med motorsåg! Varmt välkommen!

Läs vidare -->


Retrospektiv Roland Anderson

KKV Bohuslän arrangerar i samarbete med Roland Andersons familj en stor retrospektiv utställning med allt från miniatyrer till monumentala skulpturer. Utställningen, som finns både i Stensalen och utomhus, pågår till den 3 maj och en betydande del av de utställda verken är till salu.

Läs vidare -->


Stenstipendiet

Stenstipendiat 2014 utsedd!

Årets stipendiat heter Louise Plant. Hon är bosatt i England med världen som sitt arbetsfält. Med många års erfarenheter av utställningar och offentliga uppdrag i Europa och internationellt är hon en välmeriterad och intressant konstnär. Plant arbetar mestadels abstrakt, har en stark formkänsla där hon tar tillvara materialet och skapar ett uttryck av förfining, kraft och rörelse.

Stenstipendiat 2014 utsedd!

Läs vidare -->