Mitt i skärningspunkten mellan hav och berg ligger Konstnärernas kollektivverkstad Bohuslän, en av Sveriges 26 kollektivverkstäder och en av fyra med riksintresse. Vi finns, som det tycks, mitt ute i naturen – men i själva verket är vi ett av flera nav i en kulturtät miljö. Vi finns framför allt till för att ge yrkesverksamma konstnärer professionellt utrustade verkstäder för olika tekniker och material, men också vara en plats för stimulerande, utvecklande och spännande möten i konstens och kulturens tecken.


Här presenterar vi offentliga utsmyckningar som producerats på KKV-B. Klicka på bilden för att komma till den interaktiva kartan.

Den 16 augusti drogs vinnarna i årets konstlotteri. Klicka på länken för att se vinnarna och vad de vunnit. Vinnare_2015_års_lotteri.pdf

Kursprogrammet för hösten 2015 är klart! I år erbjuder vi kurser i smide, fotopolymer, modellering och webb. Klicka på länken för att komma till det fullständiga programmet.

Kursprogram_HT15.pdf

Finns du inte med på medlemslistan på KKV-Bs hemsida? Då har du inte registrerat dig - kolla instruktionerna!

Registreringsinformation.pdf

STENSALEN
går nu att hyra för olika verksamheter med kulturell och därmed besläktad inriktning.
.

Till vad kan den användas och vad kostar det?
Läs i bifogad dokument.

Hyr stensalen lilla galleriet.pdf

Boendemöjligheter nära KKV-B
för dig som vill jobba här, men ha en lite högre boendestandard än den vi kan erbjuda.
lista_over_boende_i_kkvs_narhet.pdf

Sprid vår presentationsbroschyr! Ladda ner här från hemsidan och/eller hämta från kontoret.

presentationsbroschyr_kkv-b_web.pdf

Gilla oss gärna på facebook
- också!
https://www.facebook.com/KKVBohuslan

Kurser 2015

Stenhuggarkurs i Bohuslän 15 -21 augusti 2015

Nybörjarkurs i att hugga granit för hand och prova på med maskiner. Den kan ses som en fortsättningskurs för den som provat hugga kalksten och andra ”mjukare” stenar. Det kan vara till fördel med viss erfarenhet men är inte alls nödvändigt bara man är nyfiken på sten! Lån av verktyg och skyddsutrustning i form av glasögon, hörselkåpor och andningsmask ingår liksom ”övningsten”. Egna handskar och kraftiga arbetsskor (helst med stålhätta) medtages. Studiebesök i viktiga stenmiljöer, lite stenkonsthistoria och geologi.
Välkommen till en mycket kreativ miljö och låt dig inspireras av kursledare Anders Thorlin konstnär och skulptör boende på Gotland i mer än 25 år och medl. i KKV-B sedan ca: 20 år. Samt gästlärare Christer Olsson skulptör och erfaren stenhuggare boende och verksam i Bohuslän.

Kursstart lördag 15 augusti kl. 9.00 - avslut fredag 21 augusti ca: kl. 15
Kostnad 4,800 kr varav 500 kr är anmälningsavgift.
Anmälan sker via KKV-Bs kansli: 0523-518 95 (säkrast kl.8.00 – 12.00) eller .

Kursinfo, boendetips etc.: KKV-B/Konstnärernas Kollektivverkstad – Bohuslän Tel. 0523-518 95
Övrig kursinfo: Anders Thorlin 070-537 38 27   .

Obs! Anmälan om deltagande bör helst ske minst tre veckor före kurs, anmälningsavgift 500 kr erlägges så snart du fått faktura.

Stenhuggarkurs i Bohuslän 15 -21 augusti 2015

Läs vidare -->


RORKES DRIFT 22 aug – 3 sep

RORKES DRIFT
55 years of Art & Craft
SOUTH AFRICA

Utställning i STENSALEN & LILLA GALLERIET
Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän, KKV-B, Skärholmen, Gerlesborg, Hamburgsund
22 augusti – 3 september 2015
Öppet dagligen kl 11-17

På utställningen kommer både nutida och dåtida keramik, vävar, pärlarbeten, textiltryck, grafik och gräsarbeten att visas för allmänheten. All försäljning går till stöd för Rorkes Drift 5-åriga Business & Development plan, 2015-2019, för vilken man söker stöd från inhemska och internationella finasiärer, bland annat Kulturdepartementet i Sydafrika och Svenska Kyrkan, samt partnerskap med svenska konstnärer i det ingående programmet ”North/South Artist Exchange”.

Läs vidare -->


Stenstipendiet

Bohusläns Stenstipendium 2015

Årets stipendiat heter Volker Schnüttgen, född i Tyskland 1961, men sedan tjugofem år verksam och bosatt i Portugal, med ateljé i Sintra-området utanför Lissabon. Han har ett mycket brett arbetsspektrum. Sedan 2010 är han professor i skulptur vid fakulteten för konst vid universitetet i Porto. Han har utfört ett flertal offentliga utsmyckningar, fr.a. i Portugal och Tyskland.

Bohusläns Stenstipendium 2015

Läs vidare -->